Om Jeanette

Jeanette Pernyér är leg. psykoterapeut, konsult och föreläsare. I sitt arbete specialiserar hon sig på att utveckla sina klienters resiliens och arbetar integrativt med många kreativa tekniker. Hennes mål är att arbeta för ökad självkännedom och högre livskvalitet.

Hon har arbetat i över 30 år med samtalet som redskap inom organisation, psykiatri, socialtjänst och utbildning.

Hon utbildade sig till socionom i slutet av 80-talet och blev klar tidigt 90-tal. Därefter har hon arbetat med olika grupper av människor; vuxna, par, unga, barn, familjer, missbruk, integrationsfrågor, föräldraskap och kommunikation. Hon läste psykologi i Kalifornien i slutet av 90-talet och arbetade där med ungdomar, utbildning och socialpsykologisk forskning.

Hemkommen i Sverige vid milleniumskiftet öppnade hon egen mottagning med fokus på föräldraskap. Arbetade inom socialtjänsten med barnfamiljer och läste in två steg-1 utbildningar. En i KBT och en i familjeterapi. Utbildade sig även till handledare och arbetar även som handledare.

Arbetade vidare på sin mottagning med privata patienter, företagshälsovård, handledningsuppdrag och tog remisser från Region Stockholm. Hon har även föreläst och utbildat i samtalsmetodik, kognitiv pedagogik, föräldraskap och Hälsopsykologi.

Hon har läst in en steg-2 utbildning i integrativ psykoterapi med fokus på psykodynamisk terapi och kognitiv beteende terapi.

Idag arbetar hon med individer och grupper. Både inom hälso- sjukvård och på företag. Hon har två mottagningar där hon arbetar med terapier och utbildningar; en centralt i Stockholm och en i Montauroux i Provence nära franska rivieran.